izaberi jezik

Sajamske aktivnosti

SVI DANI

Katamaran od 12 do 20 časova vozi izletnike u razgledanje priobalja Dunava. Polazi u pune parne sate, počev od 12 časova. Vožnja traje 1 sat. U slučaju lošeg vremena (kiša, jak vetar i sl.) vožnja se otkazuje.

NEDELJA prepodne

Nekoliko umetnika dizajnira plakat (ili nešto drugo - zastavu FESTIVALA KUGLOFA, logo...) za sledeći FESTIVAL KUGLOFA. Ovo obavljaju u tri paviljona na Izlagalištu. Organizator priprema potreban materijal. Učesnici se prijavljuju ili ranije ili neposredno, na licu mesta. Svi radovi ostaju FESTIVALU KUGLOFA, odnosno organizatoru i organizator na njima ima autorsko pravo - copyright. Najbolji rad, po oceni orgaizatora, će biti nagrađen (videti Pravila).

NEDELJA popodne

Proizvođači tri prvolasirana kuglofa pristupaju izradi kuglofa pred publikom, u paviljonima na Izlagalištu, tako što pripremaju svoj kuglof po receptu koji je učestvovao u ocenjivanju. Organizator priprema modlu, mikser i pećnicu i materijal: 600 gr. brašna, 400 gr. šećera, 200 gr. putera, 4 jajeta, prezlu i šećer u prahu za posipanje kuglofa. Ostali materijal i začine priprema takmičar. Ovi kuglofi postaju Festivalu.

SUBOTA i NEDELJA

Vodiči TURISTIČKE ORGANIZACIJE Opštine predstavljaju turistima centar Sremskih Karlovaca Karlovaca, ali i platan star 300 godina, kuću u kojoj je živeo Vrangel, kuću u kojoj je živeo Dimitrije Anastasijević - Sabov i Karlovačku gimnaziju. Karlovačka gimnazija je najstarija srpska gimnazija, osnovana 1791. godine u Sremskim Karlovcima. Glavni inicijatori i finansijeri su bili mitropolit Stevan Stratimirović, Mitropolit karlovački i trgovac Dimitrije Atanasijević - Sabov, koji je izdvojio pozamašnu sumu novca (20.000 forinti) za izgradnju škole.